Aleksa Anđelković

PARTNER

Aleksa od 2007. godine zastupa i savetuje domaće i inostrane klijente u svim pitanjima iz oblasti korporativnog prava, privrednog prava, prava zaštite podataka o ličnosti, zaštite konkurencije kao i visoko regulisanih oblasti prava uključujući farmaceutsku delatnost, klinička ispitivanja lekova i medicinskih sredstava, uvoza i velikoprodaje duvanskih proizvoda, uvoza i velikoprodaje prehrambenih proizvoda.

Aleksa je specijalizirao pravo Evropske unije i zaštite konkurencije na Institutu Evropskog univerziteta (European University Institute) u Firenci, Italija, specijalizirao pravo Evropske unije i pravo Svetske trgovinske organizacije i završio poslediplomske studije na Centralno-evropskom univerzitetu (Central European University) u Budimpešti, Mađarska i diplomirao osnovne diplomske studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, Srbija.

Aleksa je član Predsedništva Udruženja za medicinsko pravo Srbije iz pravne struke kao i član Međunarodne asocijacije eksperata iz oblasti privatnosti (International Association of Privacy Professionals – IAPP).

Dugogodišnji je saradnik referentnog časova iz Savezne Republike Nemačke iz oblasti zaštite podataka o ličnosti PinG za područje Zapadnog Balkana kao i predavač Udruženja za medicinsko pravo za teme iz oblasti regulisanja zaštite naročito osetljivih podataka o ličnosti.

Aleksa je upisan u Imenik advokata koji se vodi pri Advokatskoj komori u Beogradu od 2010. godine.

Tečno govori francuski i engleski jezik a usavršava italijanski jezik.